Activități

Pe parcursul întregului an, Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți organizează diverse evenimente pentru toate grupurile de vârstă și pe domenii de interes.  Urmăriți pagina noastră web usarb.md, precum și pagina de facebook și Instagram pentru înscriere la concursuri, ateliere și diverse evenimente educaționale.

ZIUA UȘILOR DESCHISE

„Ziua Ușilor Deschise” este un eveniment dedicat elevilor din instituțiile de învățământ din municipiul Bălți și din întreaga țară, cu scopul de a se familiariza cu universitatea și activitățile acesteia. Tinerii pot participa la diverse acțiuni interactive la facultăți, vizite în laboratoare, cursuri deschise din toate domeniile, jocuri sportive, tururi ghidate și prezentarea ofertei academice, dar și vizite la CITT NORTEK și workshop-uri organizate de specialiștii în carieră care îi ajută pe elevi să se orienteze spre facultatea potrivită. Participarea la toate activitățile este gratuită.

ZILELE CARIEREI

Zilele carierei include: 1 Târg de job-uri, 1 Salon de Oferte Educaționale, internship și programe educaționale; ateliere de lucru și training-uri; concursuri pentru studenți și elevi, sesiuni de network cu absolvenții și studenții de succes ai Universității.

Evenimentul urmărește facilitarea comunicării dintre recruteri și tinerii specialiști la etapa de căutare a job-urilor și a stagiilor de practică, dezvoltare profesională și personală.

GALA STUDENȚILOR USARB

„Gala studenților USARB” a fost lansat în anul 2017 la iniţiativa Autoguvernanței Studențești USARB pentru a încuraja performanţele academice, ştiinţifice, artistice şi extracurriculare ale studenţilor Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți. Începând cu anul 2018, evenimentul este organizat sub egida Rectorului Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți.

NOAPTEA CERCETĂTORILOR

Evenimentul celebrează știința și inovația și aduce cercetătorii mai aproape de publicul larg. Anual, organizat la inițiativa și cu suportul Comisiei Europene, Noaptea Cercetătorilor Europeni își propune să prezinte diversitatea științei și impactul acesteia asupra vieții de zi cu zi, stimulând interesul tinerilor pentru o carieră în cercetare.

USARB YOUTH FESTIVAL

USARB Youth Festival” – este un festival de tineret organizat pentru a marca sfârșitul anului academic la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

ZILELE EDUCAȚIEI

Zilelor educației include mai multe activități, inclusiv conferințe științifice-practice internaționale, expoziții, ateliere pe tema dezvoltării școlii incluzive, conferințe științifice studențești, concursuri și seminarii.

ZILELE PSIHOLOGIEI

Zilele Psihologiei la USARB au menirea de a promova psihologia și serviciile psihologice la nivel de comunitate academică, municipiu cât și nivel regional.

CONFERINȚE STUDENȚEȘTI

Conferința Ştiinţifică a Studenților INTERUNIVERSITARIA

Conferința Științifică Studențească PROBLEME ACTUALE ALE TEORIEI ȘI PRACTICII EDUCAȚIEI INCLUZIVE

Colocviul științific: STRES, SĂNĂTATE PSIHICĂ ȘI STIL DE VIAȚĂ etc.

BALUL BOBOCILOR / ZIUA STUDENTULUI

Promovează tinerele talente în rândul studenților, viața activă, implicarea socială și comunicarea între tineri prin participarea la activităţi cultural-artistice.

CONCURSURI ȘI OLIMPIADE

Concursul de eseu la ISTORIE: „Marea Unire din 1918: manifestări de conștiință, spiritualitate și cultură românească”.

Concursul de rezolvare a problemelor de matematică în memoria proeminentului matematician VALENTIN BELOUSOV etc.

ZILELE UNIVERSITĂȚII

Evenimentul cuprinde un program amplu de manifestări ştiinţifice, educaționale, sociale, culturale și artistice, care avea loc în timpul Zilelor Universității, la care sunt invitați să participe studenți, profesori dar și toți vizitatorii orașului Bălți.